בג"ץ: לא יבוטלו הכללים האוסרים על שידור תשדיר פרסומת בנושא פוליטי

מאת: שירה הימן, עו"ד | :

לפסק הדין בעניין "המפקד הלאומי" בע"מ נגד היועץ המשפטי לממשלה

האם האיסורים על שידור תשדיר פרסומת בנושא פוליטי, הקבועים בכללי רשות השידור ובכללי הרשות השניה לטלוויזיה ולרדיו, הינם בטלים בהיותם פוגעים בחופש הביטוי באופן בלתי חוקתי ? שבעה שופטי בג"ץ נחלקו בדעותיהם בסוגייה זו.

בית המשפט העליון קבע בדעת רוב, כי הכללים אכן פוגעים בחופש הביטוי, אך עומדים בתנאי פסקת ההגבלה, ולפיכך, אין בפגיעה זו כדי להביא לאי-חוקתיותם.

השופטת נאור קבעה, כי חופש הביטוי הפוליטי נכלל בזכות החוקתית לכבוד האדם. בהציבה את הכללים במבחני פסקת ההגבלה, פסקה, כי הינם לתכלית ראוייה - הבטחת שידורים הוגנים ומאוזנים (גם כשמדובר בתשדירי פרסומת), ואף עומדים בדרישות המידתיות.

הנשיאה בייניש קבעה בדעת מיעוט, כי הכללים בטלים בשל אי מילוי התנאי שעניינו "הסמכה מפורשת" בחוק לפגיעה בחופש הביטוי. לגישתה, אין די בהרשאה הכללית הקבועה בחוק רשות השידור ובחוק הרשות השנייה, ולפיכך, יש להורות על בטלות הכללים.

השופטת פרוקצ'יה אף היא בדעט מיעוט קבעה, כי לגישתה, כלל לא הוכחה פגיעה חוקתית בזכותה של העותרת, באשר חופש הביטוי אינו כולל בתוכו את הזכות לפרסם ביטוי פוליטי בתשלום ברשויות התקשורת הציבוריות.

לפסק הדין בעניין "המפקד הלאומי" בע"מ נגד היועץ המשפטי לממשלה

למדור: חוקתי ומנהלי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך